Wie zijn wij en wat doen wij?


 

 

SchilderprojeKten is sinds 1995 een samenwerkingsverband van kunstenaars naar initiatief van Heleen Boersma.

Het stelt zich ten doel het verfraaien van kleurloze saaie plekken met vrolijk heldere kleuren èn humor ter verbetering van de leefbaarheid.

Een schilderprojeKt wordt ontwikkeld en uitgevoerd in samenwerking met betrokkenen groot en klein. Afhankelijk van de situatie zijn dat: bewoners/gebruikers van de locatie en/of onderwijsinstellingen uit de omgeving.

Kleurloze saaie plekken kan van alles zijn en kom je overal tegen zoals bijvoorbeeld sombere parkeergarages of terreinen, verloederde speelplaatsen, bedrijfskantines, bouwputten, enge straatjes etc. etc.....

Het onderwerp van de schilderingen kan toegespitst zijn op de locatie zelf of wordt bepaald door een gezamenlijk gekozen thema.

Het resultaat is dat de betrokkenen meer binding voelen met hun omgeving, een band die nog versterkt wordt door het gezamenlijk uitgevoerde schilderwerk. Men ontmoet elkaar bovendien op een geheel andere wijze dan gebruikelijk en dat heeft over het algemeen een verfrissende invloed op de sociale structuur en samenhang van een buurt.

SchilderprojeKten werkt direct op locatie of op panelen. De materialen waarmee gewerkt wordt zijn professioneel en garanderen een minimale levensduur van 5 jaar.